Barendrechts Jeugdlintje voor broertjes Mike en Sem (12 en 9 jaar)

BARENDRECHT – Op donderdag 18 juli 2019 ontvingen Mike en Sem de Kok, 12 en 9 jaar oud, uit handen van burgemeester Van Belzen een Barendrechts Jeugdlintje. Zij kregen deze uitgereikt in de B&W-kamer in het gemeentehuis.

Mike en Sem ontvingen het Jeugdlintje voor de bijzondere inzamelactie die zij zelf organiseerden: ‘Elk kind verdient een knuffel’.

Elk kind verdient een knuffel

Mike en Sem hebben 1.300 kinderen in de sloppenwijken in Kenia blij gemaakt met hun actie ‘Elk kind verdient een knuffel’. Zij hebben deze actie zelf bedacht en uitgevoerd. Op school hebben zij een actie gedaan en zij hebben broodjes knakworst verkocht die de Albert Heijn had gedoneerd. Iedereen kon ‘betalen door een knuffel te geven. Toen zij alle knuffels verzameld hadden, hebben zij deze zelf naar de kinderen in de sloppenwijken in Kenia gebracht. Daar hebben zij meerdere scholen en stammen bezocht om ze uit te delen.

Een wijze kijk op de wereld

De jongens hebben in Kenia niet alleen knuffels uitgedeeld. Zij hebben de lokale bevolking ook geholpen op een andere manier. Mike heeft geholpen met het schoonmaken van de voetjes van kinderen die last hadden van zandvlooien. Beide jongens hebben op hun jonge leeftijd al een wijze kijk op de wereld. Mike vindt dat je soms iets moet doen voor een ander, omdat die minder heeft dan jijzelf. Sem vindt dat het oneerlijk verdeeld is in de wereld. Hij heeft steeds water gehaald zodat de voetjes verzorgd konden worden. Ook heeft hij de kinderen daar een lach op hun gezicht bezorgd.

Jeugdlintje en Oorkonde

De gemeente Barendrecht is trots op jonge mensen die zich inzetten voor anderen of voor Barendrecht. Om daar uiting aan te geven, heeft de gemeente Barendrecht het Jeugdlintje. Het Jeugdlintje is een blijk van waardering en trots aan jongeren tot 25 jaar, die op bewonderenswaardige wijze moed of inzet hebben getoond bij initiatieven met een bijzondere relevantie voor Barendrecht. Het is een zilveren penning met daarin het wapen en de skyline van de gemeente Barendrecht. De penning hangt aan een rood/groen/wit lint. Iedereen kan een jongere tot 25 jaar voordragen: familie, vrienden, buren, leraren, begeleiders, coaches.

Kandidaten voor het Jeugdlintje voordragen

Mensen die met jeugd en jongeren werken worden dan ook van harte uitgenodigd om een kandidaat voor te dragen. Het maakt daarbij niet uit of de persoon die wordt voorgedragen of de aanvrager in Barendrecht wonen. De voordracht wordt beoordeeld door de Commissie Gemeentelijke Onderscheidingen. Deze commissie bestaat uit de burgemeester (voorzitter), vijf bewoners van Barendrecht en een ambtelijk medewerker (secretaris). Deze commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders, die door de raad gemandateerd is een besluit te nemen over het al dan niet toekennen van een onderscheiding. Wie iemand voor wil dragen voor een gemeentelijke onderscheiding, kan een speciaal formulier aanvragen bij de secretaris van de commissie. Neem daarvoor contact op met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 14 0180.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »