Meer groen en minder zwarte stenen op het Middeldijkerplein, werkzaamheden starten begin 2020

BARENDRECHT – Begin 2020 start de gemeente met een gedeeltelijke transformatie van het Middeldijkerplein. De veranderingen zullen het meest zichtbaar zijn in de buitenring van het plein, waar momenteel nog veel zwarte stenen liggen.

De gemeente wil, mede op basis van feedback van omwonenden, meer kleur (groen) op het plein brengen. De binnenring van het plein blijft daarom vrijwel onveranderd: het gras en de bomen langs het tramspoor blijven.

Groen en bankjes

Langs de buitenrand van de autoweg zullen in januari/februari 2020 groen en bomen worden aangeplant (zie foto bij artikel). De planten komen in een verhoogde bak waarbij op de rand op een aantal plekken bankjes worden geplaatst. Ook worden er stoelen geplaatst bij met bankjes.

Een aantal van de bomen in de buitenring die niet goed zijn (slecht groeien) zullen worden weggehaald. De huidige roestkleurige bakken met planten zullen ook een nieuw plekje krijgen op het plein.

Het nieuwe definitieve ontwerp werd vorige week aan omwonenden gepresenteerd tijdens het Lentefeest op het Middeldijkerplein.

Fietsenstalling

Enige tijd geleden is de fietsenstalling op het Middeldijkerplein bij de Carnisse Veste vernieuwd, waarbij een leegte over bleef tussen het winkelcentrum en de fietsenstalling. Deze lege strook zal ook worden gevuld met groen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »