Dodenherdenking bij verzetsmonument op het Doormanplein

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gisteravond (Zaterdag 4 mei 2019) vond de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst plaats bij het verzetsmonument op het Doormanplein. Voorafgaand aan de 2 minuten stilte op het Doormanplein vond er een bijeenkomst plaats in de Dorpskerk.

Zie ook: Kinderburgemeester Anaïs (12) bij herdenking: “Ik had meer neefjes en nichtjes gehad als die stomme oorlog er niet was geweest”

Herdenken

Na het luiden van de kerkklok en het hoornsignaal taptoe door de trompettist was het 2 minuten stil op het Doormanplein. Enkele honderden bezoekers waren aanwezig bij de herdenking. Na de 2 minuten stilte werd het Wilhelmus gezongen en werden er kransen en bloemen bij het monument gelegd door o.a. het gemeentebestuur Barendrecht (burgemeester van Belzen), verschillende vertegenwoordigers van de Landmacht, Luchtmacht, Koninklijke Marine, vertegenwoordigingen uit Amerika, Australië en het Verenigd Koninkrijk en kinderen van de Rehobôthschool. Ook de Stichting 4 mei herdenking Barendrecht, de kinderburgemeester en Oranjevereniging Juliana hebben bloemen bij het monument gelegd.

VideoBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »