Gemeente wil bussluis Carnisseweg openstellen tijden proefperiode: "Gevolgen meten van deze verandering"

BARENDRECHT – Op 24 januari organiseert de gemeente Barendrecht een inloopavond over de Carnisseweg: “Wij vervangen dit jaar de riolering onder de Carnisseweg. Omdat deze weg dan toch op de schop gaat, kijken wij meteen of er nog meer veranderingen nodig zijn. Tijdens de inloopavond horen we graag welke wensen u als omwonende heeft, zodat wij hier tijdens de uitvoering van het project rekening mee kunnen houden.

De inloopavond start om 18.30 uur in de huiskamer van CBS de Vrijenburg (Vrijenburglaan 61) en is om 20.30 uur afgelopen. U hoeft zich niet aan te melden.

Doodlopende of doorgaande weg

Aan de zuidkant is de Carnisseweg een doodlopende weg die overgaat in een bussluis. De gemeente wil weten wat u er als omwonende van vindt als ze tijdens een proefperiode de bussluis zouden openzetten voor verkeer: “Vooraf en achteraf meten we dan de gevolgen van deze verandering. Afhankelijk van de resultaten besluiten wij in overleg met u of we de Carnisseweg blijvend aansluiten op de Gdansk.

Werkzaamheden aan riolering

Gemeente Barendrecht: “We gaan de bestaande riolering in de voortuinen afsluiten. Deze wordt met de aanleg van de nieuwe riolering overbodig. Vervolgens sluiten we de bestaande huisaansluitingen aan op de nieuwe riolering. We leggen een regenwateren vuilwater riolering aan, vervangen de bestaande verlichting en vervangen het asfalt door betonstraatstenen.

Onderzoeken en metingen

Voordat de gemeente kan beginnen doen ze milieukundig onderzoek naar het asfalt en de fundering daaronder. Ook meten ze de bestaande situatie in en doen ze een hoogtemeting: “Bij het inmeten van de bestaande situatie, nemen we ook het gedeelte tot aan uw woning mee. Het kan dus zijn dat wij hiervoor op uw perceel komen.

Het is nog niet bekend wanneer de gemeente gaat starten met de werkzaamheden.

Foto: Google StreetviewBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »