KunstCreatief Barendrecht (KCB) in De Baerne

BARENDRECHT – Twee ovens in De Baerne zijn vorige week op last van de brandweer buiten werking gesteld. De keramiekovens, die door Stichting Kunst Creatief Barendrecht (KCB) worden gebruikt om aardewerk uit te laten harden, stoten teveel CO2 uit.

Gebruikers van het gebouw schakelden vorige week woensdag de brandweer in vanwege een brandlucht in het gebouw. Uit onderzoek bleek dat er “een forse overschrijding is van de CO2 uitstoot“, zo laat burgemeester van Belzen namens het college weten.

Situatie gedoogd

Op last van de brandweer zijn beide ovens vorige week buiten werking gesteld. Inmiddels is er een tijdelijke oplossing van kracht: “Maandag 17 december jl. is de gemeente samen met diverse partijen, inspecteur bouw- en woningtoezicht, brandweer en de KCB ter plekke gaan kijken om te bepalen wat er mogelijk is om calamiteiten in de toekomst te voorkomen. Er is een tijdelijke situatie gedoogd waarbij een oven aan kan en de gebruiker zorg draagt voor het plaatsen van twee CO2 melders“, aldus de burgemeester. Ook moet de gebruiker zorgen voor voldoende ventilatie. Totdat er een aanpassing is gemaakt aan de luchtafvoer mag er maar één oven worden gebruikt.

De gemeente heeft inmiddels een offerte opgevraagd om het probleem op te laten lossen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »