Top 2000 avond bij CultuurLocaal

BARENDRECHT – [Foto’s] Het programma was vol, de BaerneZaal ook. Veel belangstellenden moesten genoegen nemen met een staanplaats bij de Top 2000 thema avond van de Lichte Muziek docenten van CultuurLocaal. Presentator Jos Vis leidde de avond met zijn gebruikelijke flair en humor. Hij leidde het publiek langs vele gedenkwaardige uitvoeringen van liedjes uit de Top2000.

Het begon met Happy van Pharrel Williams, gevolgd door All of me van John Legend, gespeeld op dwarsfluit met pianobegeleiding. Daarna volgden vele klassiekers, uitgevoerd door leerlingen van CultuurLocaal, waar nodig bijgestaan door docenten op gitaar of basgitaar.

Vrijwilligers hadden de BaerneZaal omgetoverd tot een gezellig Top 2000 café en voorzag artiesten en publiek de hele avond onvermoeibaar van drankjes en hapjes. Een hoofdrol was weggelegd voor gitaardocent Mark Stevens, die veel zangpartijen voor zijn rekening nam, onder andere het lastige Highway to Hell van AC/DC. Opvallend was ook de bijdrage van de familie Canlas, die met Naomi (toetsen en zang), Nathan (gitaar) en hun vader (basgitaar) vertegenwoordigd was.

Tussen de optredens door werd een leuke quiz gespeeld, waarbij het publiek riffs en intro’s moesten raden die door docenten werden gespeeld. Tot grote vreugde van Jos Vis wonnen de mannen deze quiz met 17-14 van de vrouwen.

Vernieuwend was het optreden van 6 jonge DJ-leerlingen, die een kwartier lang om en om een mix lieten horen van twaalf Top2000 hits: “De samenwerking tussen deze jongens was geweldig om te zien en het publiek kwam tijdens dit optreden meermalen uit de stoelen, vooral na de enthousiaste aansporingen van docent DJ Toon Vengossie.

Nadat CultuurLocaal-coördinator Henk Elderson op verzoek van Jos Vis zijn favoriete elpee Inner Visions van Stevie Wonder had besproken, was het tijd voor de finale. Dat werd een waar spektakel. Op het podium verscheen een koor van circa 20 personen, die onder leiding van Birgit de Priester de afgelopen weken had gerepeteerd voor dit optreden. Met een band van docenten en Mark Stevens als waardig opvolger van Freddy Mercury deden zij wat Queen zelf nooit deed: een live uitvoering van de nummer 1 van de Top 2000: Bohemian Rhapsody. Het publiek was laaiend enthousiast over dit huzarenstuk.

Na een laatste woord van dank door de presentator was de avond ten einde. De plannen voor volgend jaar werden al tijdens het napraten gesmeed.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »