Ruim 1500 kinderen blij gemaakt met presentjes: "Sinterklaas cadeautje voor wie dat niet vanzelfsprekend is"

BARENDRECHT – Een hele klus, geklaard door een enthousiaste groep vrijwilligers van Present. Zij verwerkten het speelgoed dat gulle gevers de afgelopen weken inleverden tijdens de Goedzak-actie van de vestigingen van Albert Heijn Carnisse Veste en Albert Heijn Middenbaan.

Het speelgoed werd gedurende de actieperiode door de vrijwilligers opgehaald uit de filialen, gecontroleerd, zo nodig gewassen, voorzien van nieuwe batterijen en vervolgens op thema en leeftijd gesorteerd.

1500 kinderen

In totaal kregen ruim 1500 kinderen voor wie een cadeautje met Sinterklaas niet vanzelfsprekend is, een prachtig presentje! Er werd samengewerkt met ruim 20 lokale en regionale maatschappelijke organisaties waaronder Stichting Distinto, Yulius, Stichting Vrienden voor Vrienden, Kledingbank UnieK, Stichting Stem zonder Gezicht, Kleurrijk Barendrecht, Stichting Velerlei, Het Leger des Heils, Actie Schoenendoos, Stichting Altijd Feest, Stichting Pryanthi, Vivenz, Logeerhuis Casa Pameijer, de Sociale Wijkteams, Homestart en CityKids. De medewerkers van de wasserij van Humanitas-DMH aan de Bachlaan wasten alle ingeleverde knuffels.

Ook het lokale bedrijfsleven deed mee. Schildersbedrijf Nieuwe Waterweg stelde ruimte beschikbaar, IKEA zorgde voor batterijen waarmee mechanisch speelgoed weer aan de praat werd gebracht, Edelsmid Jeroen Witkamp schonk inpakpapier en Den Otter Verhuizingen leverde dozen.

Vrijwilligers

Last but not least was deze prachtige actie niet mogelijk geweest zonder de enthousiaste groep Present vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires. Zij gaven vele uren van hun tijd om te helpen! Het was een feest om deze mega-operatie met zoveel betrokkenen vorm te geven. Samen Present voor alle kinderen in Barendrecht en de regio voor wie een Sinterklaas cadeautje niet vanzelfsprekend is!

Meer informatie over de werkzaamheden van Stichting Present Barendrecht vindt u op: presentbarendrecht.nl U kunt ook contact opnemen met coördinator Pia van Dalen via 06-11333830 of via info@presentbarendrecht.nl



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »