Barendrechtse Waarderingsspeld voor de heer L. van Doorn

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Zaterdag 20 oktober 2018) ontving Loek van Doorn in gebouw De Ontmoeting een Barendrechtse Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Met een smoes werd hij naar de Dorpskerk gelokt om hier te worden verrast: Hij kreeg een gemeentelijke onderscheiding opgespeld omdat hij al meer dan 15 jaar vrijwillig actief is voor de Barendrechtse samenleving.

Momenteel zet hij zijn kooktalent in voor eetgroep d’Ontmoeting, waar hij mede-oprichter van is, is hij voorzitter van Stichting Hart voor Barendrecht en maakt hij deel uit van de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk. Ook voor Stichting Present Barendrecht en de Dorpskerkgemeente heeft hij zich jarenlang ingezet.

Eetgroep d’Ontmoeting

In 2015 was Loek van Doorn initiatiefnemer van eetgroep d’Ontmoeting in gebouw De Ontmoeting. Een eetgroep voor alleengaande ouderen. Sindsdien is hij de spil in de organisatie achter de etentjes. Samen met zijn vrouw Nellie en het echtpaar Martin en Arja Hoogerbrugge vormt hij het coördinatieteam van de eetgroep.

Al vanaf het allereerste diner is dit zo’n doorslaand succes dat de coördinatoren een tweede eetgroep zijn gestart. De eetgroep biedt ouderen de mogelijkheid om het huis uit te gaan en sociale contacten op te bouwen. Hiermee dragen Loek van Doorn en zijn mede-coördinatoren bij aan de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Op 16 juli 2018 werd het coördinatieteam van de eetgroep verrast met de 5e Present Bruggenbouwersaward van Stichting Present.

Hart voor Barendrecht

Loek van Doorn stond aan de wieg van de stichting Hart voor Barendrecht, waar hij zich met hart en ziel voor inzet. Sinds 2016 is hij voorzitter van de stichting. Binnen ‘Hart voor Barendrecht’ heeft hij zich ingezet voor het ‘Kerkenpad’, een route langs de Barendrechtse kerken. Ook was hij initiatiefnemer van de Kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’, die inmiddels een traditie geworden is. De laagdrempelige verbeelding van het Kerstverhaal trekt jaarlijks rond de 800 bezoekers.

Stuurgroep Toekomst Dorpskerk

Loek van Doorn was één van de stille krachten die de viering van het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk tot een groot succes hebben gemaakt. Op dit moment is hij nog steeds lid van deze stuurgroep die de Dorpskerk als Rijksmonument wil behouden voor de toekomst. Binnen de Dorpskerkgemeente heeft hij ook allerlei rollen vervuld: ouderling-kerkrentmeester, kerkenraadsvoorzitter, jeugdouderling en scriba van de Wijkkerkenraad. Ook binnen de Dorpskerkgemeente kan hij zijn hart als enthousiast hobby-kok ophalen: Hij is mede-organisator van allerlei bijzondere brunches voor gemeenteleden met Nieuwjaar, Pasen en Kerst. Op 7 januari 2018 ontving hij van de Waarderingscommissie van de Dorpskerk een Waarderingsspeld. Ook is hij door de PKN benoemd tot ‘missionaire kanjer’.

Waarderingsspeld

De Waarderingsspeld is een gemeentelijke onderscheiding die sinds 2002 bestaat met daarin het wapen van de gemeente Barendrecht. Iedereen kan een persoon of instelling voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding (Waarderingsspeld of Erepenning). Het maakt daarbij niet uit of de persoon die wordt voorgedragen of de aanvrager in Barendrecht woont. De voordracht wordt beoordeeld door de Commissie Gemeentelijke Onderscheidingen. Deze commissie bestaat uit de burgemeester (voorzitter), vijf bewoners van Barendrecht en een ambtelijk medewerker (secretaris). Deze commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders, die door de raad gemandateerd is een besluit te nemen over het al dan niet toekennen van een onderscheiding. Wilt u iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding? U vindt het aanvraagformulier op de website van de gemeente Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »