Hardlopen en zwerfvuil opruimen tegelijkertijd: Hardlopers CAV Energie ruimen 8,5 kilo afval op

BARENDRECHT – Een lopersgroep van CAV Energie een flinke bijdrage geleverd aan een schoner Barendrecht door te ‘ploggen‘: hardlopen en afval opruimen tegelijkertijd.

Voordat de groep gisteravond (Dinsdag 28 augustus 2018) van start ging werd er een parcours van ongeveer 6 km afgesproken. De groep werd vervolgens opgedeeld in twee ‘teams’: één voor de rechter en 1 voor de linkerkant van de weg.  Elke groep kreeg bij de start op de Kilweg/3e Barendrechtseweg een vuilniszak en een handschoen mee.

Goed voor milieu en conditie

CAV Energie: “Behalve dat het goed is voor het milieu is het ook goed voor je conditie, want al hardlopend moet je steeds even bukken om iets op te rapen. En, er viel veel te rapen. 8,5 kilo zwerfvuil is er meegenomen. Een vuilcontainer vol met vooral plastic, papier en blikjes. Het initiatief kwam van Alan en samen met Marina is er een plan uitgewerkt om het zwerfvuil in Barendrecht daadwerkelijk aan te pakken.
Nu hoopt groep D dat ook andere groepen een stukje van Barendrecht willen PLOGGEN.

Wie neemt het het stokje (vuilniszak) over?

Om dezelfde reden dat intervaltraining goed is voor je conditie, is plogging ook het proberen waard. De trend en de naam plogging vinden beiden hun oorsprong in Zweden, waar ‘plogga’ iets in de trant van ‘afval oprapen tijdens het hardlopen’ betekent. Hiermee is ook meteen duidelijk wat de sport precies inhoudt. Het enige wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen en een vuilniszak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »