Schoonmaakactie in de Oranjewijk tijdens Landelijk Opschoondag 2018

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Zaterdag 24 maart 2018) vond de ‘Landelijk Opschoondag 2018‘ plaats. Door heel Nederland zijn mensen op pad gegaan om zwerfvuil op te ruimen. Judith de Jong en Mariëtte Bastiaanse organiseerden dit jaar voor de vijfde keer de schoonmaakactie in de Oranjewijk.

Enkele tientallen bewoners en kinderen wandelden samen door de wijk om zwerfafval op te ruimen. Alle rondzwervende stukjes papier, flesjes, plastic, glas en zakjes werden van straat of uit de bosjes gehaald en opgeruimd.

Landelijke Opschoondag

Vanaf 14:00 uur vanmiddag (Zaterdag 24 maart 2018) verzamelden de deelnemers zich aan de Prins Bernhardstraat in de Oranjewijk. Na een glaasje limonade (of koffie) en iets lekkers te eten kon er worden begonnen met de schoonmaakactie. Iedereen gaf voor vertrek aan in welke straten ze zouden gaan schoonmaken, op die manier werd een zo groot mogelijk deel van de wijk aangepakt. De deelnemers kregen een hesje aan en een grijper mee om al het afval op te rapen. Na afloop kwamen zo’n 30 gevulde zakken afval terug.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »