De Kleine Duiker

BARENDRECHT – Het bestuur van De Kleine Duiker heeft gereageerd naar aanleiding van de veroordeling van voormalig beheerder Robin van E. De man werd afgelopen donderdag veroordeeld tot 2 jaar celstraf voor ontucht met minderjarigen.

De volledige reactie (en extra toelichting) van het bestuur van De Kleine Duiker:


Het bestuur van Stichting De Kleine Duiker heeft kennis genomen van de berichtgeving omtrent de veroordeling van dhr. RvE, onze voormalige beheerder.

Het spreekt voor zich dat hij nu voor onbepaalde tijd niet meer welkom is op ons erf.

Wij zijn ons bewust van het feit dat wij met kwetsbare doelgroepen werken en ontvangen op de boerderij. Veiligheid, waarden en normbesef staat bij ons hoog in het vaandel. Toen de situatie zich voordeed hebben wij dan ook passende maatregelen genomen.

Nadere toelichting

Juni 2016 ontving het bestuur het bericht dat er een onderzoek inzake een mogelijk zedendelict was gestart naar onze toenmalige beheerder. Het bestuur heeft per direct betrokkene op non-actief gesteld.

Na de zomer van 2016 is dhr Cees van der Sman als part-time vervanger aangesteld.

Toen duidelijk werd dat onderzoek en afhandeling een langdurige zaak zou worden is met de dhr R.v.E een afspraak gemaakt om tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst te komen. Op 1 april 2017 eindigde het feitelijke dienstverband van betrokkene.

Dit maakte de weg vrij om een nieuwe beheerder aan te stellen. Op 1 april 2017 is dhr. Cees van de Sman, die eerder al als part-time beheerder fungeerde, als full-time beheerder aangesteld.


Maatregelen

Naar aanleiding van bovenstaande reactie vroeg BarendrechtNU de voorzitter van Stichting De Kleine Duiker, Kees Silvis, naar een toelichting op de ‘passende maatregelen’, hij gaf aan dat de volgende punten zijn aangepast:

  • Met de komst van de nieuwe beheerder zijn de werkinstructies duidelijker
  • Het komt niet meer voor dat medewerkers of vrijwilligers namens de Kleine Duiker onbekende taken uitvoeren.
  • Het streven is te voorkomen dat medewerkers of vrijwilligers in compromitterende omstandigheden terecht komen
  • Maandelijks is er overleg tussen de beheerder en een leidinggevende van Humanitas en periodiek met een bestuursdelegatie.
  • Melding van ongewenst gedrag jegens personen wordt gestimuleerd.
  • Er is minimaal één vaste medewerker op het erf die verantwoordelijk is voor de gang van zaken.

Voorzitter Kees Silvis: “Het spreekt voor zich dat alle medewerkers en vrijwilligers een VOG moeten hebben. Overigens geldt dit ook voor de bestuursleden.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »