Video: Cultureel Café Barendrecht in Het Kruispunt

BARENDRECHT – [Video] Onder grote belangstelling werd woensdag 17 januari wederom het Cultureel Café Barendrecht georganiseerd in Het Kruispunt. Ditmaal was het Thema Cultuur en Educatie. Al bij de inloop werden de binnenstromende gasten getrakteerd op de fraaie pianoklanken van de 13 jarige Sjoerd Garritsen.

De avond werd ook deze keer op sprankelende wijze gepresenteerd door de bekende Barendrechtse auteur John Brosens en regisseuse Yvonne van der Haven. Zij voelden een keur van echt Barendrechtse gasten aan de tand over het thema van deze avond. John is alweer volop bezig met zijn nieuwe boek over de tweede wereldoorlog, of zoals hij zelf zegt: Soldaat van Oranje 2.0.

Cultureel Café

De aftrap werd gegeven door de Barendrechtse Band Van Bezemwijk met een passend liedje over de Middenbaan. De band maakt met een geheel eigen geluid kleinkunstpop en trad ook tussen de interviews met de gasten door op met eigen werk. Bandleden zijn de oprichters Vincent V. Ewijk en Lex Bezemer, sinds kort uitgebreid met Sander Opschoor en Yvo van Gelderen.

Er was een primeur want Marijke Markus, de door de gemeente Barendrecht ingehuurde cultuur regisseur , werd door middel van het lied Middenbaan alvast bijgespijkerd in haar kennis over lokaal Barendrecht.

Sabrina Woudenberg liet in haar rol van cultuur coördinator van de school de resultaten zien van een samenwerking tussen de school en cultuurlokaal resulterend in een kerstconcert met alle schoolkinderen ODS De Zeppelin.

Vervolgens werd de BBB ofwel de Big Band Barendrecht geïntroduceerd welke weer als vanouds toonde dat ze de hele avond wel hadden kunnen vullen met een grote variatie aan zowel klassiekers als eigentijdse stukken.

Theatergroep Blokpunt, een initiatief van Armin Tashakoor en BLOK0180 speelde staand tussen het publiek op ontroerende wijze de slotscone van hun theaterstuk.

Cengiz Tutar gaf een kort minicollege over het Turkse snaarinstrument de Saz.

Inge Flohr sprak namens KunstCreatief over het geweldige nieuwe aanbod aan activiteiten voor2018, Aad de Munnik deed van alles uit de doeken over Stichting Afrikaad, en Maria Prooi sprak over de Harmonievereniging en de Big Band met als kernthema educatie.

Als laatste gast nam Irene Pronk, directeur van Theater het Kruispunt plaats in het panel.De avond werd afgesloten met een gezellige afterparty welke nog tot laat duurde met optredens van Bezemwijk en De Big Band Barendrecht.

Het duo Danny en Jimmie Bliek namen de videoregistratie voor hun rekening en zorgden weer voor een spannend intro filmpje en een mooie registratie van het evenement welke te zien zijn opBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: Cultureel Café, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »