BARENDRECHT – Wij hebben als gemeente opgemerkt dat het aantal vliegtuigen dat over Barendrecht naar Rotterdam The Hague Airport vliegt de afgelopen maanden is toegenomen. De oorzaak hiervan ligt volgens de woordvoerder van het vliegveld in de sterk afwijkende windrichting waarmee Nederland sinds januari te maken heeft.

Vliegtuigen starten en landen bij voorkeur tegen de wind in. Normaal gesproken komt de wind uit westelijke of zuidelijke richting. Sinds januari komt deze echter steeds vaker uit noordelijke en oostelijke richting. Hierdoor is de richting waarin de start- en landingsbaan gebruikt wordt anders dan de afgelopen jaren het geval was. Als nabijgelegen gemeente hebben wij richting de leiding van Rotterdam The Hague Airport het signaal afgegeven goed geïnformeerd te willen blijven.

Melding geluidsoverlast

Veroorzaken de overvliegende vliegtuigen geluidsoverlast en wilt u dit melden? Dan kunt u terecht bij de meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze is te bereiken via telefoonnummer (0888) 333 555. U kunt ook een melding maken via de DCMR website.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »