Goedzak-actie: Sinterklaascadeau voor kinderen waarvoor dat niet zo vanzelfsprekend is

BARENDRECHT – Tot en met volgende week kunt u goed en deugdelijk speelgoed inleveren bij de filialen van Albert Heijn aan de Middenbaan en in Carnisse Veste tijdens de Goedzak-actie. Vrijwilligers van Present Barendrecht zorgen er voor dat dit speelgoed een 2e leven tegemoet gaat bij honderden kinderen voor wie het krijgen van een sinterklaaspakje niet zo vanzelfsprekend is.

Heeft u geen speelgoed, maar wilt u toch bijdragen? Dat kan! Bij de inzamelpunten in de winkels kunnen ook rollen inpakpapier worden ingeleverd zodat de cadeautjes leuk ingepakt kunnen worden.

Samenwerking

Wij werken regelmatig samen met Present en wij weten dat deze organisatie een groot netwerk heeft in het maatschappelijk veld”, aldus Dennis van Waterschoot van Albert Heijn Carnisse Veste. “Door deze samenwerking kunnen wij er zeker van zijn dat het speelgoed echt op de goede plekken terechtkomt en dat is fijn”, vult André van Loo van Albert Heijn Middenbaan aan.

Dit is een actie waarin inderdaad heel veel lijntjes samenkomen” zegt Pia van Dalen, coördinator van Present Barendrecht. “Zo kunnen wij ruim 15 lokale en regionale organisaties blij maken met het speelgoed. Daarnaast haken ook bedrijfsrelaties aan. Zo mag er gewerkt worden vanuit de loods van Schildersbedrijf Nieuwe Waterweg op het Veloterrein en verleent Velo Beheer ook alle medewerking aan dit project. Stichting All Events heeft pakjes limonade aangeboden die tegelijk met het speelgoed mogen worden uitgedeeld en IKEA Barendrecht sponsort met batterijen waardoor alles wat we weggeven ook echt werkt. Stoomerette het Vlak wast de knuffels. Bij het inpakken van de pakjes krijgen de Present-vrijwilligers ondersteuning van o.a. het IJE Koor uit Barendrecht en van medewerkers van de lokale Rabobank.”

Pia: “Dankzij al deze letterlijk en figuurlijk helpende handen kunnen ook dit jaar weer veel kinderen blij gemaakt worden. En daar word je zelf ook blij van!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »