Briefgeld aan waslijn

BARENDRECHT –  In Barendrecht zijn schuldhulpmaatjes actief die mensen tijdelijk ondersteunen op financieel gebied. Als schuldhulpmaatje kunt u van grote betekenis zijn om iemand te helpen weer grip op zijn/haar financieren te krijgen.

De ondersteuning is praktisch van aard en geeft een extra steuntje in de rug. In een paar uur per week kunt u als vrijwilliger van grote betekenis zijn door het bieden van een luisterend oor, praktische hulp bij het in kaart brengen van inkomsten en uitgaven en bijvoorbeeld ondersteunen bij het aanleggen van duidelijke administratie. Het doel is dat u mensen tijdelijk ondersteund en ernaar toe werkt dat mensen zelf de vaardigheden gaan leren en hiermee wordt voorkomen dat mensen verder in de problemen raken.

Uw talent is nodig

Heeft u affiniteit met mensen en bent u bereid om een paar uur per week iemand uit Barendrecht te helpen? Om dit belangrijke werk te doen zoekt KijkopWelzijn uitbreiding van het vrijwillige team. Als vrijwilliger schuldhulpverlening krijgt u een training om u voor te bereiden op het veelzijdige werk en professionele ondersteuning van een beroepskracht. Ook vindt intervisie met andere schuldhulp vrijwilligers plaats om ervaringen uit te wisselen zodat u van elkaars expertise kunt leren.

Soms hebben mensen vragen over omgaan met geld. Geen overzicht meer over hun uw financiën, of schulden gemaakt waar men zelf niet meer uitkomt. Dan is het prettig en belangrijk dat u als schuldhulp vrijwilliger tijdelijk met iemand meedenkt of helpt bij praktische zaken zoals het ordenen van allerlei papieren. De ervaring leert dat juist deze praktische en laagdrempelige ondersteuning net dat steuntje in de rug geeft die mensen nodig hebben.

Wat brengt u mee en wat biedt KijkOpWelzijn

Als schuldhulpmaatje heeft u geen ervaring nodig. Wel vraagt KijkOpWelzijn affiniteit met mensen en het vermogen om zonder oordeel ondersteuning te bieden aan mensen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

Indien u vragen heeft of u wilt aanmelden als schuldhulp vrijwilliger kunt u contact opnemen met Coördinator schuldhulpmaatjes Biljana Boricic via b.boricic@kijkopwelzijn.nl of 06-17443016. Tijdens een kennismakingsgesprek worden uw ervaring en verwachtingen besproken, waarna u als schuldhulpmaatje wordt gekoppeld aan iemand die uw ondersteuning goed kan gebruiken. U kunt in een paar uur per week echt van betekenis zijn voor iemand.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »