Bladkooi, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – De bladeren vallen weer van de bomen. De linde- en berkenbomen verliezen als één van de eerste boomsoorten hun blad. Om overlast van bladeren op straat te voorkomen, plaatst de gemeente aangevraagde bladkorven. Hierin kunt u bladeren doen, zowel uit uw eigen tuin als uit de openbare ruimte.

De korven zijn alleen bestemd voor bladeren. Niet voor tuinafval zoals grond en takken. Dit geeft namelijk problemen bij het leegzuigen van de korven.

Bladkorf aanvragen

Heeft u op dit moment last van bladeren, staat er nog geen bladkorf in de buurt en wilt u zelf de handen uit de mouwen steken om dit probleem bij u in de straat aan te pakken? Dan kunt u een korf aanvragen via het contactformulier op de website van de gemeente Barendrecht. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer. Vervolgens kijkt de gemeente of het mogelijk is de bladkorf te plaatsen. De plek moet bijvoorbeeld bereikbaar zijn met een vrachtauto.

Later in het seizoen kunt u ook voor andere boomsoorten een bladkorf aanvragen.

Voor vragen over het opruimen van bladeren kunt u per mail contact opnemen met f.huijer@bar-organisatie.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »