Gemeente onderhandelt over meer 'gratis bushokjes' voor o.a. de Dudokdreef

BARENDRECHT – Eerder deze maand werden er door de EVB fractie vragen gesteld aan het college over het ontbreken van een bushokje aan de Dudokdreef. “Het zou voor de oudere reizigers een uitkomst zijn als ook daar een abri werd geplaatst zodat zij beschut tegen weer en wind op de bus kunnen wachten“, zo schreef raadslid Marius van den Berge aan de wethouder.

In de beantwoording heeft het college laten weten onderzoek te doen naar een tweetal mogelijkheden om toch een bushokje op deze (en andere) locaties te krijgen. De gemeente hoopt voor het eind van het jaar te weten of en hoe dit gerealiseerd kan worden.

Gratis bushokje(s)

Een deel van de bushokjes in Barendrecht zijn geplaatst door een commerciële partij. Dit bedrijf plaatst de hokjes gratis en verkoopt vervolgens de advertentieruimte in de abri, de gemeente heeft daardoor geen kosten aan de abri. Nadeel is dat de hokjes alleen op ‘instaplocaties’ staan: haltes waar voornamelijk mensen instappen. Het bedrijf mag dus zelf bepalen waar ze wel of geen abri plaatsen, zo legt wethouder Luijendijk uit.

Onderhandelingen

Eerder dit jaar heeft de gemeente onderhandelt met het reclame bedrijf. Insteek hierbij was dat er meer bushokjes worden geplaatst op locaties waar die nu nog niet staan, waaronder aan de Dudokdreef. “De verwachting is dat eind 2017 hier meer duidelijkheid over komt“, aldus de wethouder.

De gemeente kan er ook voor kiezen om zelf, op eigen kosten, een bushokje te plaatsen. In het geval van de Dudokdreef betekent dit dat er eerst aanpassingen zullen moeten worden gemaakt aan de halte: “De helling van het talud moet worden aangepast, door plaatsing van een damwand en een deel van het grasveld moet worden opgeofferd. De kosten hiervoor moeten door de gemeente gedragen worden.” Een aanvraag voor deze locatie loopt nog bij het reclamebedrijf. Mocht dit niet lukken, dan zal de gemeente de kosten voor de abri zelf moeten betalen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »