Feestelijke Burendag en lancering van buurtplatform op het Middeldijkerplein

BARENDRECHT – Bewoners en omwonenden van het Middeldijkerplein hebben gisteren (Zaterdag 23 september 2017) uitgebreid Burendag gevierd. Op het terras voor de deur van Humanitas Inclusief kwamen tientallen bewoners samen voor een gezellige middag. Er werd samen gegeten, gezongen en gedanst.

De middag was tevens het startmoment van het Buurt Bestuurt platform voor het Middeldijkerplein en de omliggende wijken (Havenkwartier, Meren, Reling, Waters en Middeldijkerplein). Het platform gaat als als gesprekspartner tussen bewoners en gemeente fungeren over zaken als de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

Gezelligheid

Het meezingkoor van De Harmonievereniging zorgde voor de muzikale invulling van de dag en de kinderen konden zich laten schminken. ‘s Middags werd de barbecue aangezet en waren er hamburgers. Bewoners, waaronder uit De Elf Ranken, genoten tijdens het eten van de liederen.

Kunstexpress Barendrecht bood de artistieke bewoners de gelegenheid om te schilderen. Ook werd er een DJ Battle met een hapje en een drankje georganiseerd.

Onder de aanwezigen werd een enquête afgenomen, zo krijgt het buurtplatform een goed beeld over de mening van de wijkbewoners. Op deze wijze is duidelijk geworden wat er leeft en kunnen deze zaken met de gemeente Barendrecht besproken worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »