Fietsendiefstal preventie spandoek gemeente Barendrecht

BARENDRECHT – [Update] De partij Echt Voor Barendrecht (EVB) zegt “verontrustende berichten” te ontvangen over toenemende fietsendiefstal bij het Dalton Lyceum op Campus Lagewei. Het weghalen van hekken rond de stalling zou hiervan een oorzaak kunnen zijn, zo blijkt uit vragen van de partij aan het college van B&W.

Het parkeerterrein voor fietsen voor scholieren was eerst voorzien van hekken. De gemeente heeft de opdracht gegeven deze hekken te verwijderen“, aldus EVB: De school heeft vervolgens camera’s opgehangen, maar er zou vanwege privacy(bezwaren) geen toestemming zijn verleend om het gehele parkeerterrein in beeld te brengen.

Vragen

Echt Voor Barendrecht raadslid Kees Takken heeft de volgende vragen over de situatie aan het college gesteld:

  1. Kunt u aangeven waarom de hekken rondom het fiets parkeerterrein bij het Dalton Lyceum zijn weggehaald?
  2. Kunt u aangeven of er een toename is geconstateerd van fietsendiefstal bij het Dalton Lyceum nadat de hekken zijn verwijderd?
  3. Wat voor alternatieve maatregelen stelt het College voor om specifiek fietsendiefstal bij het Dalton Lyceum tegen te gaan? Zo ja, op welke termijn kan dit plaatsvinden ?
  4. Naast preventieve maatregelen moet er ook aandacht zijn voor de jacht op fietsendieven. Met lokfietsen of cameratoezicht kan de pakkans worden vergroot. Bent u voornemens om lokfietsen of cameratoezicht in te zetten bij het Dalton Lyceum. Zo, nee waarom niet?
  5. Als je online aangifte wilt doen bij de politie van fietsendiefstal kost dat redelijk wat tijd, maar leidt standaard ook tot een reactie op de aangifte dat het “geen onderzoekszaak” is. Wat vindt u van deze standaard reactie dat het geen onderzoekszaak is?

Update

Uit beantwoording door de burgemeester blijkt dat er geen toename is van het aantal aangiften van fietsendiefstal op Campus Lagewei. Lees hier de volledige beantwoording van de vragen (PDF).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »