Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente Albrandswaard heeft recentelijk besloten om financieel niet meer bij te dragen aan de bibliotheek Carnisselande. Dit was in het verleden wel zo omdat inwoners van o.a. Portland (Albrandswaard) ook gebruik maakten van de bibliotheek aan het Middeldijkerplein.

Albrandswaard is het niet eens met de ontwikkeling van de bibliotheek en is daarom uit het project gestapt. De bibliotheek vierde afgelopen maand nog haar 10-jarige bestaan.

Financieel gat

Het college van Barendrecht heeft gisteren (Dinsdag 11 juli 2017) besloten dat het financiële gat dat ontstaat door uittreden van Albrandswaard niet op te vullen. In 2018 worden er geen extra middelen ter beschikking gesteld. Wethouder Vermaat: “De bibliotheek wordt verzocht om de dienstverlening in 2018 te continueren en de dekking voor 2018 te zoeken binnen bestaande reserves. Daarnaast verzoekt het college (…) de bibliotheek AanZet om met ingang van 2018 met een vernieuwing van het concept in Carnisselande te komen, inclusief financiële onderbouwing.

Politiek

Ondanks dat Albrandswaard niet meer gaat meebetalen, mogen inwoners nog wel gewoon gebruik maken van de bibliotheek. Hier kan de gemeente niets tegen doen, zo bleek vorige week tijdens de laatste raadsvergadering. Wethouder Vermaat probeerde toen nog wel de lokale politici aan te sporen om het gesprek aan te gaan met hun partijgenoten in Albrandswaard over deze kwestie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »