Kitchen Skilzz jongeren koken in BLOK0180 voor eenzame senioren

BARENDRECHT – [Foto’s] Eén van de grootste problemen in Nederland is de eenzaamheid van senioren. Daarom kwamen de deelnemende jongeren van Kitchen Skilzz met het idee om een keer voor eenzame senioren te gaan koken.

Jeugd- en jongerenwerker Bouchra, weet als geen ander dat samen eten een gemakkelijke en laagdrempelige manier is om elkaar beter te leren kennen. “Samen met Marlies, ouderenconsulent bij KijkopWelzijn, hebben wij een groep senioren uitgenodigd voor een etentje in BLOK0180”, aldus Bouchra. Dit etentje heeft plaats gevonden op maandag 3 juli.

Eten en entertainment

De jongeren hebben als ware chef-koks een 3-gangen menu bereid voor 8 senioren. Eerder die dag zijn de jongeren nog op schoolreis geweest desondanks hebben zij zich ingezet om dit etentje te laten slagen. Als voorgerecht hebben zij tomatensoep opgediend. Al gauw raakten jong en oud niet uitgepraat. Voor het hoofdgerecht hebben zij romige garnalen spinazie pasta gemaakt die goed in de smaak is gevallen.

Niet alleen is er lekker gegeten, ook aan entertainment is gedacht. Zo hebben een aantal jongeren hun dans kunsten laten zien aan de ouderen en heeft er ook iemand prachtig gezongen voor ze. Dit allemaal onder het genot van een toetje.

Bouchra: “Het was mooi om te zien hoe jong en oud verbonden raakten en allemaal genoten van deze bijzondere avond. Dat de jongeren er zelf voor kiezen om een sociaal probleem aan te pakken verdient alle lof. Namens het jongeren- en ouderenwerk van KijkopWelzijn bedanken wij de senioren voor hun komst en de deelnemers van Kitchen Skilzz voor dit initiatief!
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »