Blauwalg jaarlijkse plaag voor bewoners van "Venetië" in Barendrecht

BARENDRECHT – In de Gaatkensplas en Koedoodseplas is blauwalg geconstateerd. Ook op andere locaties in Barendrecht kan blauwalg voorkomen. Blauwalg is een bacterie die eruit ziet als een olieachtige groene/blauwe drijflaag op het water. De bacterie ontstaat bij warm weer. Blauwalgen kunnen giftige stoffen bevatten waar mens en dier ziek van kunnen worden. Voorkom aanraking met het water en laat honden niet in het water zwemmen of van het water drinken.

De gemeente houdt op de locaties waar blauwalg is geconstateerd samen met Waterschap Hollandse Delta de watergangen in de gaten. Ook wordt, waar mogelijk, samen met het waterschap extra vers water ingelaten.

Klachten

Blauwalg veroorzaakt irritaties aan de huid en ogen. Andere klachten zijn hoofdpijn en maag- en darmklachten. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen? Spoelt u zich dan goed af onder de douche. Raadpleeg bij aanhoudende klachten uw huisarts. Bij honden die ziek worden, is het verstandig om bij een bezoek aan de dierenarts te melden dat het dier mogelijk met blauwalgen in aanraking is geweest.

Foto: Archieffoto van blauwalg vorig jaar in de singels van het eiland GaatkensoogBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »