Stichting Ambulance Wens

BARENDRECHT – Van juni tot en met augustus 2016 was het mogelijk snoeisel van taxushagen in te leveren bij de gemeente. Stichting Vergroot de Hoop houdt deze jaarlijkse actie om geld en taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Afgelopen jaar leverden de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk 12m3 taxussnoeisel in.

Opbrengst naar Stichting Ambulance Wens

De ingeleverde snoeisels brengen geld op. Dit geld mag de gemeente schenken aan een organisatie of instelling die werkt rond kankerpreventie, -behandeling of -bestrijding. De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk haalden samen een bedrag van €375,- op. Dit bedrag wordt geschonken aan Stichting Ambulance Wens. Deze stichting laat de laatste wens van terminale kankerpatiënten in vervulling gaan.

Taxussnoeisel

Taxussnoeisel is een basisgrondstof voor chemotherapie. In de taxushaag zitten giftige stoffen die, wanneer ze op een goede manier gebruikt worden, bruikbaar zijn als medicijn tegen kanker. Iedere kubieke meter snoeisel is goed voor 1 chemotherapie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »