Burgemeester door het lint: Nieuwe spoor Maasoever Spoorweg geopend

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Zaterdag 6 mei 2017) werd, tijdens de eerste van de twee open dagen, het nieuwe stationsspoor van de Maasoever Spoorweg geopend. Burgemeester van Belzen opende het nieuwe spoor in het opgeknapte station door met een trein door een lint te rijden. De burgervader had vervolgens de eer om als machinist als eerste over het nieuwe spoor te rijden. Direct daarachter volgden vele andere toeterende modeltreinen.

Vandaag en morgen (Zondag 7 mei 2017) kun je nog terecht bij de treintjes langs de Oude Maas. Een rondje meerijden en een kijkje nemen in het depot met vele treinen is uiteraard weer mogelijk tijdens deze open dagen.

Officiële opening

Vele bezoekers, passagiers en machinisten waren aanwezig bij de officiële opening. Voorafgaand hieraan werden vier leden in het zonnetje gezet: zij zijn al 25 jaar lang verbonden aan de Maasoever Spoorweg. De stichting viert vandaag (Zaterdag 6 mei 2017) en morgen (Zondag 7 mei 2017) het 25 jarige bestaan van de modelspoorbaan langs de Oude Maas.

Behalve voor de kinderen en ouders kon de burgemeester ook zichtbaar genieten van een ritje over de spoorweg. “Hier staat een trotse burgemeester, maar ook een trotse opa. Zoals velen van u, komt u hier met uw kleinkinderen, net als ik. En als ze komen, vragen ze altijd: Rijdt het treintje? En als ik zeg ‘ja’, nou dan zijn ze niet meer te houden en moeten ze hier naartoe.“, aldus van Belzen tijdens zijn speech: “Het is natuurlijk een fantastische attractie voor Barendrecht. Uniek! Uniek voor dit gebied, uniek voor de inwoners van Barendrecht en de wijde omgeving. Deze spoorbaan heeft een positieve meerwaarde voor onze gemeente, het voegt iets toe.

Spoor en station

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het opknappen van het station voor de viering van het 25-jarig bestaan. Zo werd er een compleet nieuw derde spoor aangelegd en kreeg het station een grote opknapbeurt. In samenwerking met Stichting Present kreeg het station van binnen en van buiten een nieuwe laag verf.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »