Vragen over veiligheid rond bezoek van Mark Rutte aan Carnisse Veste

BARENDRECHT – Op zaterdag 4 maart bracht Mark Rutte een bezoek aan de Carnisse Veste. Naar aanleiding van deze drukbezochte VVD campagne-actie stelde het CDA vragen aan het college over de veiligheid in het winkelcentrum gedurende de aanwezigheid van Rutte.

Burgemeester van Belzen stelt dat de campagne actie niet vergunningsplichtig is. “De gemeente en politie heeft vooraf geen bericht gekregen dat de heer Rutte Barendrecht zou aandoen in het kader van de verkiezingscampagne.” De lokale politie kwam hier één dag voor het bezoek achter via berichtgeving op BarendrechtNU, zo stelt de burgemeester.

Communicatie en inzet

De politie heeft vervolgens contact gehad met de gemeente. Er is toen een inschatting gemaakt waarbij ervoor is gekozen om geen zichtbare politie in te zetten. Van Belzen: “Er waren in burger geklede politieambtenaren aanwezig in het winkelcentrum. Geconstateerd werd dat het de eerste 10 tot 20 minuten flink druk was (…) Vervolgens is er een soort afzetting gerealiseerd door de aanwezige vrijwilligers van het buurtpreventieteam, waarna de bezoekers met winkelwagens de supermarkt goed konden bereiken.

De aanwezige agenten hebben geen aanleiding of noodzaak gezien om extra personeel in te zetten. Wel was er gedurende de activiteit een extra koppel politieagenten beschikbaar in de omgeving.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »