Nieuwe KFC Barendrecht geopend, DCMR onderzoekt overlast voor omwonenden

BARENDRECHT – [Video] Het vernieuwde restaurant van Kentucky Fried Chicken (KFC) op bedrijventerrein Reijerwaard is inmiddels alweer een kleine anderhalve week geopend. Omwonenden lieten vlak voor de opening al weten flinke overlast te verwachten door de aanleg van de nieuwe ‘drive in’, vlak langs hun achtertuinen.

De draaiende motor van wachtende auto’s, geluidsoverlast, uitlaatgassen, verlichting van auto’s en het restaurant zouden allemaal kunnen bijdragen aan het verminderen van het woongenot. De bewoners maakten zelf een video om te laten zien hoe het eraan toe zou kunnen gaan: “Opgenomen vanuit onze tuin. Film is geënsceneerd: 100% waarheidsgetrouw. Alle ellende die we elke dag meemaken hebben we samengevat in 84 seconden.

“Beperkt afgeweken van bouwregels”

De politieke partijen D66 en EVB gingen langs bij de bewoners van de Wester Hordijk, pal achter het fastfoodrestaurant, en vroegen het college o.a. om te bemiddelen in de ontstane situatie. Wethouder Luijendijk geeft aan dat de gemeente niet actief heeft gecommuniceerd (met omwonenden) over de veranderingen rond het restaurant omdat er “slechts beperkt is afgeweken van de bouwregels uit het bestemmingsplan“. Hiervoor was een reguliere omgevingsvergunning voldoende.

Klachten en onderzoek

KFC en omwonenden waren niet bereid om met elkaar in gesprek te gaan, zo stelt de wethouder. In een gesprek tussen omwonenden en de wethouder is naar voren gekomen dat geluidsoverlast en licht (autolampen en een groot raam richting de woningen) een probleem blijven. Milieudienst DCMR is ingeschakeld om onderzoek te doen “naar de gevolgen van de drive-in”. Daarnaast heeft de KFC toegezegd de lichtuitstoot tegen de gaan, ze hopen binnen 2 weken met een oplossing te komen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: Harry van den Heuvel, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »