12 april: Informatieavond over toekomstige invulling Botter-locatie (Voormalige schoolgebouw Botter Buitenoord)

BARENDRECHT – Op 12 april 2017 vindt een 2e informatiebijeenkomst plaats over de toekomstige invulling van de Botter-locatie. De bijeenkomst zal plaatsvinden in de hal van het gemeentehuis. De gemeente zal ideeën presenteren voor de gebiedsvisie in de vorm van schetsontwerpen, gekoppeld aan mogelijke vormgeving en situering (indeling van de locatie). U krijgt vanzelfsprekend ook de gelegenheid vragen te stellen.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en eindigt uiterlijk om 21.30 uur. De gemeente wil graag een indruk krijgen van het aantal belangstellenden. Meld u daarom aan via a.bijl [@] bar-organsiatie.nl en geef daarbij aan met hoeveel personen u aanwezig bent.

Botter-locatie

Het college wil de locatie Botter 135 ontwikkelen tot woonlocatie met onder andere levensloopbestendige woningen. Door de aantrekkelijke ligging nabij het centrum met allerlei voorzieningen én de ligging tegenover park Buitenoord is de Botter-locatie een unieke plek. Om tot een aantrekkelijk woonmilieu te komen met aandacht voor de kwaliteiten van het gebied, wordt voor de locatie een gebiedsvisie voorbereid. Met randvoorwaarden voor onder andere stedenbouw, wonen, groen en parkeren. De gebiedsvisie is naar verwachting voor de zomervakantie 2017 gereed.

De sloopwerkzaamheden zijn bijna afgerond. De formele opleverdatum van VSM Sloopwerken aan de gemeente is 16 maart 2017. Het terrein wordt vervolgens ingezaaid met gras.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »