Brusjes Fundag voor kinderen die opgroeien met zorg

BARENDRECHT – Vorige week donderdag was het een gezellige drukte in Sporthal Waterpoort. Voor de tweede keer werd de Brusjes Fundag georganiseerd. Deze middag was bedoeld voor kinderen die opgroeien met een ziek of beperkt broertje of zusje (brusje) of zieke/beperkte ouders. Omdat het opgroeien voor deze kinderen net even anders is, werden ze vandaag (Woensdag 8 maart 2017) in het zonnetje gezet.

Er was van alles te doen. Barendrecht Sport en het Steunpunt Mantelzorg hebben samen met de BuurstSportCoaches een leuk assortiment aan spellen en activiteiten neergezet. Schminken was favoriet, net als de stormbaan. Daarnaast waren er creatieve activiteiten, zoals armbandjes maken, fruitspiesjes maken of gewoon lekker knippen en plakken. Bibliotheek Aanzet was ook van de partij met een gezellige lees-/chillhoek.

We proberen het karakter van deze middag vooral rustig, overzichtelijk en ontspannen te houden, zodat er ook volop ruimte is voor aandacht voor de kinderen en een fijn gesprek met de ouders. Daarom hebben we ook een koffiehoek, waar ouders elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Wouter van de Pas, coördinator Barendrecht Sport.

Dat ook wethouder Van Wolfswinkel nog even de gelegenheid vond om langs te komen, werd erg gewaardeerd door de organisatie. Sandra van Deuzen, mantelzorgconsulent, beaamt dat alle aandacht die er voor het opgroeien met zorg en zorg in het gezin in het algemeen, altijd is meegenomen. “De wissel die het krijgen van een kindje met een beperking trekt op het gezinsleven, is aanzienlijk. Het vraagt van partners een grote aanpassing, maar uiteraard heeft het ook invloed op het opgroeien van de broertjes en zusjes. Als Steunpunt Mantelzorg richten wij ons vaak op de volwassenen die zorgen, maar vandaag (Woensdag 8 maart 2017) gaat alle aandacht naar de Brusjes!

We kijken als organisatie terug op een geslaagde middag en zijn blij met alle positieve reacties die we ontvangen op dit initiatief. Op naar de volgende Brusjes Fundag!

Meer weten over mantelzorgondersteuning? Steunpunt Mantelzorg KijkopWelzijn, Binnenlandse Baan 30, 2991 EA Barendrecht. mantelzorg [@] kijkopwelzijn.nl 0180-691801Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »