Schuldhulpmaatjes ontvangen certificaat van wethouder

BARENDRECHT – KijkopWelzijn zoekt vrijwilligers die mensen willen ondersteunen bij hun financiële administratie. Voor mensen die in de loop van de tijd het overzicht van hun financiële situatie kwijt zijn of moeite hebben met het voeren van een persoonlijke administratie, zijn ze op zoek naar Vrijwillige Schulphulpverleners.

Schuldhulpverlener

Als Vrijwillige Schuldhulpverlener bied je begeleiding en ondersteuning op het administratieve en financiële vlak. Samen een overzicht maken van inkomsten en uitgaven is vaak al een goed begin. Daarna kan er gezocht wordt naar een prettige structuur, zoals bijvoorbeeld het maken van een indeling in mappen, het bijhouden van een kasboek of een digitaal overzicht maken.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen het overzicht over hun financiën kwijt raken. Denk aan grote gebeurtenissen in de persoonlijke sfeer, zoals ontslag of echtscheiding. Soms ontstaat de situatie in de loop der jaren. De ervaring leert dat het iedereen kan overkomen. Om de zaken weer op de rit te krijgen, kun je iemand die meedenkt en meekijkt goed gebruiken. “Daarom bieden wij als welzijnorganisatie de mogelijkheid van de inzet van een Vrijwillige Schuldhulpverlener“, aldus KijkOpWelzijn.

Aanmelden

Bent u iemand met levenservaring en voldoende kennis van financiële zaken? En kunt u zich daarnaast goed inleven in een ander en deze onbevooroordeeld tegemoet treden? Natuurlijk is het ook van belang dat u stevig in uw schoenen staat en in staat bent de ander te stimuleren en motiveren, ook in moeilijke situaties.

Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek met de coördinator van dit project: Mw B. Joosten, via b.joosten [@] kijkopwelzijn.nl

Foto: Begin 2016 ontvingen 20 Barendrechters een certificaat voor het voltooien van het cursustraject “SchuldhulpmaatjeBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »