Fietsersbond repareert fietsen op de Middenbaan

BARENDRECHT – [Foto’s] De Fietsersbond heeft gisteren (Zaterdag 29 oktober 2016) gratis fietsreparaties uitgevoerd op de Middenbaan. Het team van fietsspecialisten repareerde kapotte (of ontbrekende) verlichting, reflectoren en dynamo’s. De toestroom van fietsen met een mankement was zo groot dat er tot twee keer toe in allerijl extra materiaal moest worden gekocht bij de lokale fietsenwinkels. Met een nieuwe voorraad voor en achterlampjes werd er vervolgens hard doorgewerkt.

Een oudere dame waarvan de fietsverlichting net was gerepareerd vertelde de reparateur: “Een hele goede actie, goed dat dit wordt gedaan. Dankjewel, ik kan u wel zoenen!” De vrouw was zeer blij met de verlichting, want met defecte verlichting zou ze absoluut niet gaan fietsen in het donker: “Veel te gevaarlijk!

Reparaties

Alles bij elkaar zijn er zo’n 100 reparaties uitgevoerd aan de fietsen (soms meerdere per fiets). Af en toe was het zo druk dat er een rij ontstond op het ‘rode loper-fietspad’ naast de reparatie-tent, die speciaal voor deze gelegenheid was uitgerold.

Buurtpreventie Barendrecht was ook aanwezig met vrijwilligers om voorlichting te geven over fietssloten. Veel mensen blijken de fiets niet (voldoende) op slot te zetten omdat ze ‘even snel’ naar de winkel gaan. Het risico op fietsendiefstal wordt hiermee groter. Politie Barendrecht sloot zich ook aan bij de flyer-actie om zoveel mogelijk publiek op de Middenbaan te informeren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »