Waarschuwing voor fietsen die te lang in stalling bij station Barendrecht staan

BARENDRECHT –De gemeente Barendrecht heeft vandaag (Donderdag 14 juli 2016) fietsen ‘gemarkeerd’  in de fietsenstalling op station Barendrecht die hier al langere tijd staan zonder dat ze tussentijds worden opgehaald. “Aangezien het niet duidelijk is wie de eigenaar is, beschouwen wij de fietsen als een gevonden voorwerp (zie artikel 5:5 Burgerlijk Wetboek)“, aldus de gemeente Barendrecht.

Vandaag hebben enkele tientallen fietsen in de openbare fietsenstalling een label met daarop een waarschuwing om het stuur gehangen gekregen (zie foto). Deze fietsen worden over 40 dagen weggehaald. Heeft u daar al langere tijd een fiets staan? U kunt deze nog tot en met 23 augustus weghalen.

Fietsen verwijderen

Ziet u iemand fietsen verwijderen rondom het NS-station en twijfelt u of dit iemand van de gemeente is? Vraag diegene om een legitimatie. De gemeentemedewerkers kunnen zich legitimeren. De gemeente slaat de fietsen vervolgens 3 maanden op aan de P.C. Hooftstraat in Ridderkerk. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0180. Van fietsen die na 3 maanden niet door de eigenaar zijn opgehaald, doet de gemeente afstand.

Als u een verwijderde fiets komt ophalen, moet u bewijzen dat de fiets van u is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een passende fietssleutel of een aankoopbewijs mee te nemen. Verder moet u uw legitimatiebewijs laten zien.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »