Dostojevski Kwartet maakt naam waar bij concert in Dorpskerk

BARENDRECHT – Met een optreden vol vaart en vuur presenteerde het Dostojevski Kwartet zich tijdens het inmiddels traditioneel geworden zomeravondconcert van Stichting Barendrecht Klassiek. Het kwartet, bestaande uit Charlotte Basalo Vázquez en Julia Kleinsmann op viool, Lisa Eggen op altviool en Emma Kroon op cello, liet horen van vele muzikale markten thuis te zijn. De in Amsterdam studerende dames verrasten allereerst met een schitterend uitgevoerd strijkkwartet van Michael Glinka, “vader van de Russische muziek”, om vervolgens een vroeg kwartet van Franz Schubert op de lessenaars te zetten.

Na de pauze maakten de ongeveer 70 toehoorders kennis met melodicus pur sang Peter Iljitsj Tsjaikovski en met de aanmerkelijk hoekiger klinkende Sergej Prokofjev. Voor beiden braken de musici een lans, waarna afgesloten werd met een toegift die het publiek weer in rustiger vaarwater leidde.

Op zondag 11 september wordt door SBK weer een koffieconcert georganiseerd, te verzorgen door het Lamy strijktrio, aanvang 12.00 uur. Ook in het nieuwe seizoen hoopt SBK nauw samen te werken met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk. Voor informatie over de Stichting en/of het doorgeven van muzikale tips kunt u contact opnemen met Hans van Gelder (0180-619113).



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »