Snel maatregelen nodig voor onoverzichtelijk kruispunt op Middeldijk

BARENDRECHT – Wethouder Leon van Noort (verkeer) heeft aangegeven (vooralsnog) niet van plan te zijn om het “onoverzichtelijke kruispunt” op de Middeldijk aan te passen. Op het kruispunt van het provinciaal fietspad met de Middeldijk vonden de afgelopen weken 2 ongevallen plaats waarbij de hulpdiensten ter plaatse moesten komen.

De wethouder betreurt de ongevallen, maar geeft aan dat het kruispunt niet onveilig is: “De kruising is recent volgens de geldende normen nog aangepast om de verkeersveiligheid te vergroten. (2014)” Er is toen o.a. een wegversmalling aangebracht en een voetgangersoversteekplaats aangelegd. Als ‘attentie verhogende maatregelen’ zijn er toen al retro reflecterende borden en zuilen geplaatst (zie foto). Wethouder Van Noort: “Infrastructurele maatregelen worden gelet op de reeds aangepast situatie vooralsnog niet nodig geacht.

Oorzaak ongeval

De gemeente heeft tevens navraag gedaan bij de politie over het eerdere scooterongeval, hierbij werd een scooter geschept door een auto “De politie geeft als reactie dat de aanrijding niet in relatie staat met de huidige inrichting van de weg. Het betreft hier een aanrijding waarbij geen voorrang is verleend door de automobilist” Over de verkeerssituatie stelt de wethouder: “Het uitzicht vanaf de zijde waaruit de aanrijding heeft plaatsgevonden is voldoende.

Ook werd er navraag gedaan over het aantal incidenten op de betreffende kruising. Er bleek al sinds 2011 geen aanrijding meer te zijn geregistreerd. De politie houdt echter geen registratie bij van alle ongevallen en aanrijdingen waardoor het geschetste beeld van de politie incompleet is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »