Windmolen

BARENDRECHT – In een belangrijk raadsdebat moet vanavond (Donderdag 14 april 2016) blijken of de gemeente Binnenmaas met de bouw wil starten van vijf grote windturbines (160 meter hoog) aan de oever van de Oude Maas. Stichting Wind van Voren (WvV) uit Barendrecht roept daarom bewoners aan ,,onze’’ kant op naar het gemeentehuis in Maasdam te gaan en zo hun ongenoegen over de plannen duidelijk te maken.

Stichting Wind van Voren:


De windfabrieken zullen vooral in Barendrecht een hoop geluidsoverlast en slagschaduw geven, onder meer in het dichtbevolkte Carnisselande. De huizenprijzen zullen hierdoor flink dalen. De mega-turbines zijn ook desastreus voor het natuur- en recreatiegebied Oude Maas en vormen een gevaar voor de veiligheid van de scheepvaart op de rivier.

Wind van Voren heeft eerder al ruim 1.000 bezwaarschriften ingediend bij het gemeentebestuur van Binnenmaas. De stichting en ook andere Barendrechters hebben onlangs hun bezwaren mondeling toegelicht bij de lokale politiek in Binnenmaas. Deze blijkt zelf ook nog met zeer veel vragen te worstelen en behoefte te hebben aan meer informatie. Er ligt een milieurapport op tafel dat is opgesteld door de bedrijven die de windfabrieken willen bouwen. Met zeer veel overheidssubsidie en belastinggeld.

WvV heeft de raadsleden in Binnenmaas afgelopen week een pakket informatie gestuurd waarin de onjuistheden en tekortkomingen in het milieurapport aan de kaak worden gesteld. Zo blijkt onder meer dat de turbines onvoldoende windenergie zullen gaan opleveren en daarom niet het predikaat ,,duurzaam’’ verdienen. Betrokken bedrijven geven overigens zelf ook toe dat de plannen in huidige vorm nauwelijks rendabel zijn. Zij willen turbines neerzetten van maar liefst 190 meter hoog.


De raadsvergadering begint vanavond (Donderdag 14 april 2016) (14 april) om 20:00 uur in het gemeentehuis Binnenmaas in Maasdam aan de Sportlaan 22. Voor meer informatie: windvanvoren.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »