BAR-Beursvloer: 102 matches met een waarde van € 57.000

BARENDRECHT/RIDDERKERK – Tijdens de tweede Maatschappelijke Beursvloer BAR in Hotel Van der Valk hebben lokale organisaties en ondernemers gisteren (Maandag 11 april 2016) voor € 57.000 verhandeld. De deelnemers ruilden onderling diensten, menskracht, faciliteiten en goederen.

Matches maken

In een ontspannen sfeer en ondersteunt door Spreekstalmeester Jos Vis hebben ruim 260 deelnemers van verschillende maatschappelijke organisaties en ondernemers zich ingezet om zoveel mogelijk matches te maken. Bij een geslaagde afspraak, een zogenoemde ‘match’ bekrachtigt notaris Jos van Spreeuwel de afspraken. Er wordt een fictieve waarde aan gekoppeld en partijen spreken af dat ze binnen maximaal een jaar over en weer de match hebben uitgevoerd. Een van de deelnemers behaalde het record van 13 matches!

Onderhandelen

De deelnemers zien volop voordelen van de beursvloer“, aldus Hilde Fortes van KijkopWelzijn, één van de organisatoren. “Ondernemers vinden het prettig dat het om een eenmalige ruil gaat en dat zij ook iets terugkrijgen voor hun aanbod. Al is dit niet de primaire reden dat zij meedoen: zij geven graag uiting aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Organisaties die krap bij kas zijn, worden uitgedaagd om niet in geld, maar in andere benodigdheden te denken. En natuurlijk om een leuk tegenaanbod te doen. Want er werd volop geconcurreerd op de beursvloer, om een mooie deal binnen te slepen.

BAR-Beursvloer

Het was de tweede achtereenvolgende keer dat de Maatschappelijke Beursvloer in de BAR-gemeenten werd georganiseerd. De organisatoren zijn: Vrijwilligerssteunpunt Connect2Act Ridderkerk, VrijwilligersVacatureBank Albrandswaard en Vrijwilligers Informatie Punt KijkopWelzijn Barendrecht. De organiserende partijen zijn zeer tevreden over de animo en het bereikte resultaat. Door onze hoofd sponsoren, Hotel van der Valk en de Rabobank, hebben we ook dit jaar weer een mooie Beursvloer kunnen neerzetten. Bij voldoende draagvlak wordt de Beursvloer naar verwachting over twee jaar herhaald. Deze ruilbeurs bestaat landelijk al enkele jaren en vindt steeds meer navolging in heel Nederland.

Dank

De organisatie bedankt: Deelnemers; Vrijwilligers; Hotel van der Valk; Rabobank; Spreekstalmeester Jos Vis, Notaris Jos van Spreeuwel; VogelVlug Media; Ginger Interieur Design; 1000PootFotografie en Het Rozenpakhuys Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »