Buslijn 601, halte gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – Bus 601 rijdt zes dagen per week tussen Beverwaard, Bolnes, Slikkerveer, Ridderkerk, Rijsoord en Barendrecht. De professionele RET-bus biedt plek aan acht passagiers en wordt bestuurd door enthousiaste vrijwilligers. Gelet op het toegenomen aantal reizigers in de ochtendspits is besloten de dienstregeling per 18 april iets aan te passen.

Route in Barendrecht

Lijn 601 komt vanuit Ridderkerk via de Noldijk naar het station Barendrecht. De bussen stoppen zowel boven op het station bij de ingang als op het busstation beneden. Vanaf hier gaan ze via de Gebroken Meeldijk en de halte aan de Gouwe naar de Binnenlandse Baan. Daarna eindigt de lijn voor het gemeentehuis.

Werkdagen

Vanaf 18 april rijdt bus 601 op werkdagen tussen 7.00 en 9.00 uur om de dertig minuten tussen Ridderkerk West en Barendrecht, in plaats van één keer in het uur. Na 9.00 uur rijdt de bus weer één keer in het uur. De laatste rit van 17.27 uur vanaf De Schans naar Bolnes/Beverwaard vervalt.

Zaterdagen

Op zaterdag start de dienst vanuit Barendrecht, op verzoek van reizigers, iets eerder op. De eerste rit richting Barendrecht is om 10.09 uur vanaf het dagcentrum bij de Riederborgh. Deze bus gaat vanaf Barendrecht om 10.46 uur weer terug. Aan het einde van de dag wordt een rit vanuit de Beverwaard geschrapt, omdat hier geen gebruik van wordt gemaakt. De laatste rit van- uit Bolnes/Beverwaard vertrekt in het vervolg om 15.42 uur richting Barendrecht. Om 16.46 uur gaat deze bus terug naar Ridderkerk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »