Ambulance op de Kilweg in Barendrecht

BARENDRECHT – In 2015 kwam de ambulance in 95,5% van alle 1.281 spoedmeldingen in Barendrecht op tijd ter plaatse bij de melding. De ambulancedienst (AZRR) hanteert als norm dat de ambulance bij spoed binnen 15 minuten op de plaats van de melding moet zijn. In 97% van de spoedmeldingen was de ambulance binnen 17 minuten ter plaatse in Barendrecht.

Het gemiddelde voor de regio Rotterdam en omstreken komt op 92,5%  voor heel 2015. Barendrecht heeft het voordeel dat er centraal in onze gemeente een ambulancepost aan de Breslau is gevestigd.

BAR

In Ridderkerk kwam de ambulance bij 92,9% van de 1.415 spoedmeldingen binnen een kwartier op de plaats van de melding. Dit percentage stijgt boven die van Barendrecht uit wanneer de ambulances in Ridderkerk twee minuten extra krijgen: 97,2% (binnen 17 min). In Albrandswaard liggen deze percentages respectievelijk op 88,9% en 94,6% op basis van 746 spoedmeldingen.

Prestaties AZRR stabiel ondanks CAO-acties

De prestaties van AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) zijn in 2015 op een vergelijkbaar niveau gebleven ten opzichte van het jaar 2014. Dit is een goede prestatie gezien het feit dat landelijke CAO-acties gevoerd zijn in de maanden van mei t/m november dit jaar.

Tegelijkertijd is de tendens zichtbaar dat in landelijke gebieden zoals Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten de gemiddelde prestatie zelfs verbeterd zijn ten opzichte van 2014. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de inspanningen om de beschikbare ambulancecapaciteit gelijkmatig te spreiden over de regio steeds meer resultaat opleveren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »