Opening Theehuis in Zuidpolder gepland voor najaar 2016

BARENDRECHT – Als alles volgens plan verloopt, openen in het najaar van 2016 de deuren van een theehuis in de Zuidpolder. De familie Leeuwenburg, die een tuinbouwbedrijf heeft aan de Ziedewijdsekade, is op dit moment bezig met de voorbereidingen om op hun eigen land een theehuis te beginnen. Kleinschalig, knus en gezellig.

In het theehuis kunnen recreanten uit de Zuidpolder even uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Ook voor een high tea kunt u in de toekomst bij het theehuis terecht. De familie Leeuwenburg springt niet helemaal in het diepe, het echtpaar heeft al ervaring in de horeca- en cateringbranche. In het theehuis willen zij zoveel mogelijk gebruik maken van biologische en streekproducten, uiteraard ook van hun eigen tuinbouwbedrijf.

Picknick en snertwandeling

De familie Leeuwenburg heeft al een aantal ideeën voor het theehuis. Zo zouden ze het leuk vinden picknicks in de polder te verzorgen: een picknickmand gevuld met hapjes en drankjes om van te smullen op een plekje in de natuur. Eventueel kan dit gecombineerd worden met een kanotochtje over de Blauwe Verbinding.

Een ander idee zijn snertwandelingen in de winter (wandelen en achteraf genieten van een kom erwtensoep). De familie hoopt het theehuis in de toekomst uit te kunnen breiden met een kleinschalige Bed & Breakfast.

Start- en eindpunt voor wandelaars en fietsers

Om het voor recreanten zo comfortabel mogelijk te maken, is het plan om bij het theehuis ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen te plaatsen. Ook komen in het theehuis fiets- en wandelroutes en andere informatie over de omgeving te liggen, die meegenomen kunnen worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »