BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht en DSW Zorgverzekeraar hebben afgelopen dinsdag een contract ondertekend, waarmee minima in de gemeente laagdrempelig toegang krijgen tot verzekerde zorg. De gemeente betaalt een deel van de premie.

Het bijdragen in de kosten van een zorgverzekering, is een effectieve manier om inwoners met een laag inkomen (maximaal 130% van de bijstandsnorm) te ondersteunen. Zij hoeven daardoor minder snel beroep te doen op gemeentelijke voorzieningen, zoals de bijzondere bijstand. De verzekering dekt allerlei medische kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brillen, fysiotherapie of tandarts. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging en verpleging wordt vergoed. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

Wethouder Lennart van der Linden (Sociale zaken) is enthousiast: “Met deze overeenkomst is er meer keuzevrijheid voor inwoners met een laag inkomen. DSW komt daarnaast structureel goed uit consumententests.” Naast DSW heeft Barendrecht een overeenkomst met CZ. Op gezondverzekerd.nl vindt u meer informatie. Afsluiten kan tot 25 december 2015.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »