Zonnepanelen op woning

BARENDRECHT – Binnenkort gaat de Energiemarathon van start in Barendrecht. Deelnemers hoeven hiervoor geen topatleet te zijn, sterker nog: iedere huiseigenaar kan mee doen. Bij de Energiemarathon wordt niet 42 kilometer hardgelopen, maar komt men in beweging om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. De Energiemarathon start rond 1 februari 2016 en de finish is 42 weken later, rond 1 december 2016. De aftrap wordt op 9 december om 15:00 uur verricht door wethouder Ingeborg Monhemius (duurzaamheid).

Het doel is dat in 2016 500 huiseigenaren in Barendrecht meedoen met de Energiemarathon door  maatregelen te treffen aan hun woning en zo hun CO2-uitstoot met ruim een derde te verminderen.

Trainen

Een marathon loop je niet zo maar. Daar moet je voor trainen. De aftrap voor de energiemarathon wordt daarom op 9 december verricht vanuit de WoonWijzerWagen, die dan op de markt aan het Havenhoofd staat. In deze wagen kunnen bewoners terecht voor allerlei duurzame oplossingen  en adviezen en zich klaarstomen voor de marathon die in februari start. De WoonWijzerWagen gemist? Op 11 december staat de WoonWijzerWagen bij de markt aan het Binnenhof.

Omdat de Energiemarathon een intensieve wedstrijd is, helpt de gemeente bewoners graag  op weg. Op het digitale energieloket WoonWijzerWinkel.nl staan allerlei inspirerende oplossingen om  woningen energiezuiniger te maken. Op deze website is een aparte pagina per gemeente waarop ook lokale en regionale bedrijven zijn te vinden die diensten en producten leveren op gebied van energiebesparing en –opwekking.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »