Blijmakers knutselen bij Distinto voor bewoners De Elf Ranken

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag gingen bestuurs- en fractieleden van Echt voor Barendrecht (EVB) aan de slag voor Present. Omdat Present werkt vanuit het aanbod van een groep vrijwilligers hadden de EVB-ers zelf aangegeven wat voor soort project zij wilden doen. Een project in Carnisselande met kinderen en met ontmoeting was de specifieke wens waarmee Present aan de slag ging.

En zo waren zaterdag 6 EVB-ers te gast bij een groep kinderen die op zaterdagmiddag begeleid wordt in Huis Distinto. Distinto biedt begeleiding in de vorm van opvang en gespecialiseerde individuele begeleiding aan kinderen en jongeren met gedragsproblemen en diverse vormen van autisme.

Knutselen

Eerst was er tijd voor kennismaking en een gezellig praatje. Dat gebeurde terwijl er ondertussen mooie presentjes werden gemaakt. Samen met de kinderen werden er mooie sfeerlichten gemaakt voor bewoners van de Elf Ranken. Die brachten de kinderen en de EVB-ers in de loop van de middag naar Laurens Elf Ranken. Daar werd de groep hartelijk ontvangen.

In het restaurant werden de presentjes uitgedeeld. Dit simpele en onverwachte gebaar raakte de ouderen en zorgde voor hartelijke ontmoetingen! Maar ook de kinderen en de EVB-ers hadden een prachtige middag. Zoals Dick Heijboer (EVB) verwoordde: “Het is een fijn gevoel om op deze manier een blijmaker te zijn. Niet alleen voor een ander maar ook voor jezelf.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »