Hoftuin in de Vrouwenpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – Dit najaar wordt in de wijk Vrouwenpolder een gezamenlijke wijktuin aangelegd met de naam ‘Hoftuin’. Het is de bedoeling dat de Hoftuin een ontmoetingsplaats wordt voor de buurt. De Hoftuin is voor iedereen toegankelijk. Ook kunnen er activiteiten zoals buurtbarbecues en activiteiten met ouderen en kinderen georganiseerd worden. Meerdere bewoners van Vrouwenpolder hebben het idee geopperd voor een gezamenlijke tuin in de buurt. Stichting Abela, opgericht door Stefan van der Worm en Paul Wiese, gaat met dit plan aan de slag.

Wethouder Dirk Vermaat (burgerparticipatie & maatschappelijke initiatieven) is blij met de Hoftuin. “Met de Hoftuin laten de bewoners van Vrouwenpolder zien dat je met elkaar waardevolle initiatieven in de wijk kunt realiseren.

Samenwerking

Belangrijk bij de totstandkoming van de Hoftuin is de samenwerking tussen buurtbewoners, basisschool Groen van Prinsterer, Humanitas en de gemeente. Stichting Abela is met al deze partijen in gesprek gegaan over de mogelijkheden. Van der Worm: “Ik hoop met de Hoftuin meer mensen en specifiek kinderen naar buiten te krijgen en hen wat te leren over groen.

Inspiratie opdoen

Kortgeleden organiseerde Van der Worm voor de betrokken partijen een excursie naar een al bestaande wijktuin. Dit was om inspiratie op te doen. Stichting Abela heeft al wijktuinen opgezet in Kralingen-Crooswijk en op de Kop van Zuid.

Stichting Abela

Van der Worm heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt en heeft daardoor een passie gekregen voor het werken met kinderen en educatie. Hij vindt het leuk om kinderen iets bij te brengen en doet dat bij voorkeur met natuur en groen. Een wijktuin is daar de ideale manier voor.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »