Oranje/blauwe plastic afval container (Sportpark de Bongerd, Barendrecht)

BARENDRECHT – Vanavond (Maandag 21 september 2015) informeerde wethouder Vermaat, verantwoordelijk voor het project Afval Loont, de inwoners over een aantal veranderingen in het afvalinzamelingsproject. De komende weken zullen er op 3 locaties weer oranje inzamelcontainers voor plastic worden geplaatst: bij het Muziekplein, aan het Onderlangs bij de Albert Heijn en aan de Rietgors. Een exacte plaatsingsdatum is nog niet bekend.

Karig, zo noemde een aanwezige meneer het aantal containers. Volgens de wethouder is het echter een poging om het inzamelsysteem te verbeteren. De inhoud van de oranje containers zal worden gecontroleerd om te zien of er echt vraag is naar de oranje plastic inzamelcontainers. Afhankelijk van deze resultaten kan de strategie worden aangepast. Wethouder Vermaat: “Als blijkt dat het ineens werkt, dan zou ik ze allemaal terugplaatsen.

Oranje containers

De drie containers zijn in beheer van de gemeente Barendrecht, maar zullen worden geleegd door personeel van Afval Loont. Handmatig wel te verstaan, via een deurtje in de container zal deze regelmatig worden geleegd. Daarnaast zullen, bij wijze van proef, de filialen in het Centrum en in Carnisselande voortaan op vrijdagavond ook geopend zijn.

Om de al aanwezige plastic containers beter zichtbaar te maken (o.a. bij de Dorpskerk, vv Smitshoek, BVV Barendrecht en het Dalton College), zullen hier borden bij worden geplaatst.

Geen vuilnisbedrijf

Afval Loont is een concept waarbij afval naar inzamelpunten wordt gebracht, het bedrijf heeft zelf geen inzamelvrachtwagens. Jørgen van Rijn, initiatiefnemer van Afval loont, zegt over de komst van de containers: “Ik vind het belangrijk dat we dit doen, maar ik ben geen vuilnisbedrijf.

De opbrengst uit de opgehaalde hoeveelheid plastic weegt echter niet op tegen de kosten voor het ophalen, zo bevestigde Jørgen. Er zullen door het ophalen dus extra kosten worden gemaakt om de bakken te legen. U krijgt daarentegen geen geld meer voor het inleveren van plastic in een container, maar hoeft ook niet meer naar één van de drie inzamel filialen in Barendrecht.

Afval Loont

Sinds de start eerder dit jaar is er 510.000 kilo gescheiden afval ingeleverd bij Afval Loont in Barendrecht. Inmiddels zijn 3.000 mensen lid en sparen er daar bovenop 800 mensen mee voor verenigingen en clubs.

Later meer, met o.a. meer (kleinere) veranderingen in het afvalinzamelingssysteem en nieuwe inzamel suggesties door aanwezigen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »