Expositie van “Blikvangers“ bij de Historische Vereniging

BARENDRECHT – In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is van 13 juni t/m 4 juli weer een bijzondere expositie te zien. Er is een verzameling van oud en antiek blikken speelgoed uit de vijftig en zestiger jaren van de vorige eeuw van Dhr. Ger van Dongen, een fervent verzamelaar hiervan, te bezichtigen. Elk stuk trekt met recht sterk de aandacht en dus is de aanduiding “blikvangers” zeker op zijn plaats. Zo zijn er onder andere een groot aantal blikken model (brandweer) auto’s, voertuigen en machines van Meccano en wagentjes van het merk “Schuco” ten toon gesteld. Een aantal vitrines in het museum zijn gevuld met bijzondere objecten en zijn zeker een “blik” waard.

De expositie is te bezichtigen op de zaterdagen van 13 juni t/m 4 juli en is dan geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. Bezoeken buiten de openingstijden en voor scholen of groepen alleen op afspraak.

De toegang is gratis.

Tot ziens in D’Ouwe School Dorpsstraat 150 in Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »