Opnieuw & Co Barendrecht

BARENDRECHT – De officiële heropening van Opnieuw & Co Barendrecht zal op woensdag 10 december 2014 om 13.30 uur worden verricht door wethouder Lennart van der Linden van de gemeente Barendrecht. Daarmee is Opnieuw & Co als sociale onderneming klaar om een rol van betekenis te spelen in Barendrecht op het gebied van sociale werkgelegenheid, het ontlasten van het milieu en armoedebestrijding. Om dat laatst kracht bij te zetten zal Opnieuw & Co tijdens de heropening een bedrag van €500,- overhandigen aan de voedselbank Barendrecht.

Nieuwbouw en kledinginzameling

Vanaf 2011 werkt Opnieuw & Co samen met Kringloopwinkel Barendrecht. Het was duidelijk dat de oude loods aan de Voordijk 273 niet meer voldeed. Er werden plannen gemaakt om te verhuizen of om nieuwbouw te realiseren. Het was ook de wens van Opnieuw & Co om de kleding in te mogen zamelen in Barendrecht. Dit mocht van de gemeente op voorwaarde dat 5 mensen uit de bijstand een betaalde baan zouden kregen bij Opnieuw & Co. Dat werd gerealiseerd en er volgden ook mensen die werkervaring opdoen bij allerlei werkzaamheden zoals inzamelen, sorteren, repareren en verkopen van gebruikte goederen. Inmiddels waren de gesprekken over betere huisvesting gevorderd en stelde de gemeente voor om samen met Terlouw Tweewielers nieuwbouw te realiseren op de huidige locatie. De gesprekken met Terlouw liepen voorspoedig en al snel zaten we met de architect rond de tafel.

Opnieuw & Co huurt nu een ruimte van bijna 1400m2 van Terlouw aan de Voordijk 273. Een ruimte die groot genoeg is om de gebruikte spullen mooi uit te stallen en om werkplekken te creëren voor medewerkers en mensen in leerwerk-trajecten die de goederen sorteren en repareren.

Leerwerkbedrijf BAR gemeenten

Opnieuw & Co is goed vertegenwoordigd in de BAR-gemeenten met vestigingen in Ridderkerk en Barendrecht, ook in Albrandswaard willen Opnieuw & Co op termijn graag iets starten. Het mooie van een kringloopbedrijf is dat het zorgt voor lokaal hergebruik en lokale sociale werkgelegenheid. Om die reden is Opnieuw & Co één van de partners die betrokken is bij het leerwerkbedrijf in het kader van de nieuwe participatiewet. Het is de bedoeling om vanaf 2015 met nog meer mensen in te zetten bij het sorteren van kleding en huisraad. Daarnaast willen wil Opnieuw & Co een cadeaulijn starten met gebruikte materialen, ook die kunnen gemaakt worden in het leerwerkbedrijf of met partners zoals Delta in Poortugaal.

Er staat inmiddels ook een container van Opnieuw & Co op de milieustraat aan de Londen 15 in Barendrecht. Ook daar kunnen inwoners herbruikbare goederen afgeven voor Opnieuw & Co, dit kan natuurlijk ook gewoon bij het filiaal van Opnieuw & Co Barendrecht aan de Voordijk 273Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »