Barendrecht Klassiek 26 oktober: Soloconcert voor cello in de Dorpskerk, Barendrecht

BARENDRECHT – Op zondag 26 oktober aanstaande verzorgt Joachim Eijlander het koffieconcert voor de Stichting Barendrecht Klassiek. Deze veelzijdige cellist is mede-oprichter van het Rubenskwartet, is gastdocent aan conservatoria in binnen- en buitenland en werkt geregeld samen met hedendaagse componisten zoals Sofia Gubaidulina en Louis Andriessen.

Op het programma staan de eerste suite voor cello solo van J.S. Bach en delen uit de eerste suite die Benjamin Britten voor cello solo schreef. Ook modern werk van bijvoorbeeld Joey Roukens zal de ontwikkeling van de cello als solo-instrument illustreren. Het concert wordt afgesloten met delen uit de vierde cellosuite van J.S. Bach.

Het concert in de Hervormde Dorpskerk Dorpsstraat 146 (naast de watertoren) begint om 12 uur. Het wordt georganiseerd in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.

Koffie en thee staan vanaf half 12 klaar, en ook na het concert. De toegang is vrij, bijdragen na afloop zijn meer dan welkom. De activiteiten van de Stichting Barendrecht Klassiek zijn mede mogelijk dankzij bijdragen van de sponsoren. Informatie en het volledige programma zijn te vinden op: barendrechtklassiek.nl of via (0180) 61 91 13.

Fotograaf: Jasper Juinen/BloombergBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »