RET Tram, lijn 25, Carnisselande (OV, Openbaar Vervoer)

BARENDRECHT – Van zaterdag 22 juni tot en met vrijdag 12 juli 2024 vervangt de RET de tramsporen tussen de viaducten over de Carnisserbaan en de A15. Na jaren van intensief gebruik zijn deze sporen aan vervanging toe: “Door deze werkzaamheden zorgen we ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Door de werkzaamheden rijdt tramlijn 25 van 22 juni tot en met 12 juli niet naar Barendrecht. Reizigers kunnen tussen metrostation Slinge en Carnisselande gebruik maken van pendelbus 725. Het fietspad langs de tramsporen blijft open tijdens de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Het vernieuwen van de tramsporen en het aan- en afvoeren van materialen door bouwverkeer kan zorgen voor geluidshinder. Er wordt maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur gewerkt aan het spoor. Als het werk tegenzit kan het wel eens nodig zijn om door te werken tot 22.00 uur.

In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 juni haalt de RET de elektrische spanning al van de bovenleiding van de trambaan. Ook slijpen ze dan al een stuk spoor uit de trambaan. Het slijpen kan overlast veroorzaken. In de nacht van 9 op 10 juli werkt RET aan de bovenleiding van de trambaan. Dit geeft naar verwachting weinig hinder.

Autoverkeer

De RET voert de materialen aan vanaf de Avenue Carré, tussen de Vrijenburglaan en de Vossenburg. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat de Avenue Carré in beide richtingen open blijft voor verkeer.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden. Plan uw reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET App.

Bouwdepot

De aannemer richt in de week van 17 juni een bouwterrein in op de groenstrook langs het spoor. Op dit bouwterrein worden bouwmaterialen opgeslagen. Ook komt er een keet voor bouwpersoneel. Na de werkzaamheden herstelt RET de groenstrook waar dat nodig is.

« | »