FOTO'S: Doorkomst Roparun Barendrecht 2023

BARENDRECHT – [Live kaart] Maandag 20 mei 2024 komt de Roparun weer door Barendrecht. De verwachting is dat de teams tussen 10.30 uur en 16.45 uur lopend en fietsend onze gemeente passeren: “De Roparunners verdienen een warm welkom! De organisatie van de Doorkomst Barendrecht maakt er weer een feest van. Doet u mee?

Vanuit Barendrecht doet Team 315: Barundrecht dit jaar mee met de Roparun.

Doorkomst activiteiten

Wandel door Barendrecht en geniet van de spontane activiteiten van bewoners en supporters langs de route. Op de volgende locaties worden de Roparunners extra feestelijk onthaald door de organisatie van de Doorkomst Barendrecht:

  • Kruising Boezemweg/Stationsweg: mobile disco met DJ Dimitri
  • Gemeentehuisplein: een gezellig horecaplein met hapjes en drankjes, DJ, gastoptreden en allerlei kinderactiviteiten
  • Voor Heuvelsteyn: gevarieerde optredens van Harmonievereniging Barendrecht
  • Doormanplein: horecaplein, DJ Pascal Kusters
  • Hospice de Reiziger/Voordijk: muziek en snoep uitdelen aan alle Roparunners

De Roparun

De Roparun start sinds lange tijd weer in Frankrijk (Artemps, route Frankrijk) en vanaf vliegveld Twente (route Nederland). Alle teams vertrekken zaterdag 18 mei 2024 vanaf deze twee startlocaties. De route Nederland en de route Frankrijk komen op maandag 20 mei 2024 samen op de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandsebaan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Afsluiting kruising 1e Barendrechtseweg – Binnenlandse Baan

Tijdens de Roparun is de kruising 1e/2e Barendrechtseweg/Schaatsbaan en Binnenlandse Baan op maandag 20 mei 2024 afgesloten voor verkeer van 06.30 uur tot 20.00 uur. De omleidingen worden met borden aangegeven. De hoofdomleidingen lopen over de randwegen van Barendrecht: Henry Dunantlaan, Sweelincklaan, Kilweg, Leedeweg, Boezemweg, Tuindersweg en Veren Ambachtseweg. Het centrum blijft bereikbaar vanuit de zuidzijde van Barendrecht.

Kijk voor de route en meer informatie over het programma in Barendrecht op doorkomstbarendrecht.nl Meer informatie over de Roparun: roparun.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »