Tour de France vrouwen op 13 augustus door Barendrecht

BARENDRECHT – Op dinsdag 13 augustus vindt de tweede etappe van de ‘Tour de France de Femmes avec Zwift 2024’ plaats. Deze rit van Dordrecht naar Rotterdam (73 kilometer lang) komt in de ochtend door Barendrecht. Naar verwachting zullen de deelnemers die dag tussen 10:50 en 11:20 uur door Barendrecht rijden.

De route van de ‘Tour de France voor vrouwen‘ loopt vanaf de IJsselmondse knoop over de rondweg (Veren Ambachtseweg – Tuindersweg – Boezemweg – Leedeweg), via de 3e Barendrechtseweg richting de Achterzeedijk en over de dijk richting de Koedood en de polders in Rhoon. De route komt (in tegenstelling tot bijv. Ridderkerk) niet door het centrum van Barendrecht.

Tour de France Femmes

Wethouder Margo Stolk (Sport): “De doorkomst van de Tour de France de Femmes is een unieke kans om te laten zien wat Barendrecht te bieden heeft. We doen er samen met onze partners alles aan om van de doorkomst iets moois te maken.” In aanloop naar de doorkomst van de tour zullen er diverse activiteiten (voor kinderen) worden georganiseerd in Barendrecht.

De organisatie over de rit van Dordrecht naar Rotterdam: “De ochtendrit is relatief kort, maar juist daarom erg verraderlijk. Het tempo zal vanaf het begin hoog zijn en de klassementsrenners, die in gedachten al bezig zullen zijn met de individuele tijdrit van die middag in Rotterdam, mogen geen seconde de aandacht laten verslappen. Hier kunnen ze de Tour niet winnen, maar wel al verliezen. (…) Via Alblasserdam, Ridderkerk en Barendrecht voert de route naar de zuidelijke rand van Rotterdam. Na het keerpunt bij Rhoon rijdt de Tour uiteindelijk de finishstad binnen voor de laatste 15 kilometer van de etappe.

Artikelfoto: De deelnemers komen over de Achterzeedijk vanaf de 3e Barendrechtseweg richting Albrandswaard geredenBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »