5 aug: Rotterdam Weightlifting Showdown event verplaatst naar RPTC Fitness in Barendrecht

BARENDRECHT – Mirwais Mehrab, de Rotterdamse drievoudig Nederlands kampioen gewichtheffen, nodigt 100 atleten uit Nederland en België uit voor een spectaculaire demonstratie. Op zaterdag 5 augustus vindt de ‘Rotterdam Weightlifting Showdown‘ plaats bij RPTC Barbell Club, onderdeel van RPTC Fitness in Barendrecht (bedrijventerrein Bijdorp; Bijdorp-West 29, 31 en 35). Het event begint om 12:30 en de toegang is gratis.

De ‘Rotterdam Weightlifting Showdown’ is normaliter een outdoor gewichthefevenement: “Jaarlijks creëren we hiermee een bijzondere ervaring en promoten we de gewichthefsport in de krachtigste en mooiste stad van Nederland: Rotterdam. Zes platforms worden opgezet voor de atleten om hun kracht te tonen, en er zijn informatiestands voor bezoekers.

Barendrecht

Oorspronkelijk zou het evenement plaatsvinden op het Schouwburgplein in Rotterdam, maar vanwege de weersvoorspellingen is het verplaatst naar RPTC Barbell Club in Barendrecht. Mirwais Mehrab, voormalig karateka en gewichtheffer, heeft een passie voor kracht- en vechtsporten. Als Sports Medicine Resident, PhD Candidate en National Weightlifting Team Doctor, is hij de sterkste promovendus van Nederland.

Gewichtheffen

Gewichtheffen is de ultieme krachtsport, waarbij atleten zware gewichten boven hun hoofd tillen en kracht, snelheid en flexibiliteit combineren in één vloeiende beweging. Mirwais ziet geen bezwaren in krachttraining voor jonge sporters, mits goed begeleid. Hij stelt: ‘laten we gezamenlijk ons inspannen om het sportieve enthousiasme van de jeugd in een goed vat te gieten!’.

Praktische informatie

  • Toegang is GRATIS.
  • Het evenement begint om 12.30 en eindigt om 17.00.
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan de bus via Zuidplein en stap uit bij Bijdorp-West. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar RPTC.
  •  Honger of dorst? Haal een snack en een drankje bij de RTPC bar.
  •  Moet je opladen? Haal een verkwikkende en verfrissende FITAID!

Voor meer informatie over de activiteiten van RPTC Fitness, RPTC Tactical en RPTC Barbell Club, bezoek de website: www.rptcfitness.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »